Når jeg skal lade op, gør jeg det bedst i køkkenet.

Tørrede æblerNår jeg skal lade op gør jeg det bedst på de dage, hvor jeg har huset for mig selv i mange timer. Jeg udvikler nye opskrifter eller forfiner de gamle, – den tid er bare fantastisk for mig.

Det er de dage, hvor jeg kan fordybe mig i produktion af fx tørrede æbler i mange smagsvarianter eller lækre raw kager, lækker kødsovs eller noget helt andet. Der lader jeg op energi op.

Der er som regelen helt stille i huset, når jeg er alene hjemme. Jeg elsker roen og den overdøvende stilhed. De eneste lyde er dem jeg laver selv eller ovnens brummen.

Lige dér midt i al den stilhed, dér er jeg i mit es.

Det er lige dér midt i roen, kreativiteten, duftene og smagene at hele mit nervesystem bliver beroliget og stimuleret. Det er dér, jeg lader aller bedst op. Det betyder ikke, at jeg ikke bliver træt og måske ikke har flere kræfter, når familien kommer hjem. Men det betyder at min sjæl får lov at udfolde sig på livets lærred. Det giver en helt dyb og fundamental tilfredsstillelse. Alle mine sanser er i spil på en rolig og berigende måde. Det er lige dér, jeg lader aller mest op og føler det er en fantastisk dag.

Dét er lige dét, min sjæl har brug for.

Og det har din også!

Det er den slags opladning, som giver os overskud til resten af livet. Til de trætte børn, den lange kø i Netto, de hensynsløse og travle trafikanter og alt det andet, vi møder i livet. Alt det bliver blot til små ubetydelige bump på din vej, når du har ladet dit batteri op med noget, som virkelig gavner lige præcis din sjæl!

 

Så hvad lader du bedst op med?

Hvis ikke du allerede ved hvad, der lader dig bedst op, – så brug lige 5 minutter på at lave en liste.

Maler du?

Tager et langt bad?

Plukker hindbær?

Tager i svømmehallen?

Tager på café?

Putter med en god bog og en kop te?

Skriv 5 ting ned, som du lader op ved – og gem din liste som en kærlig reminder om at gøre mindst 1 af tingene hver uge. Det er ikke sikkert, du bruger tid på de ting i dag – men vil det ikke være muligt at få dem flettet bare en lille smule ind?

Se dem som en investering. Når først du har prøvet at prioritere opladning, vil du hurtigt se at det giver dig så meget igen. Det er din tid. Det er din investering i sjælero. Du er SÅ meget mere værd for dig selv og dine omgivelser, hvis din sjæl har ro og batteriet er ladet op.

Lav din liste nu!