Når vi er stressede, har vi overbelastet vores nervesystem over en rum tid. Man kan nærmest tale om at vores nervesystem er “blotlagt”. Vi er blevet mere sensitive.

Vi er i overlevelses-mode. For at overleve skal vi opfange alle farer omkring os. Vores kroppe tror jo virkelig, at vi er i overhængende fare, – for hvorfor har vi ellers drevet det så langt ud?

 

Mange sansesindtryk

Som sensitive opfanger vi pludselig flere lyde og dufte. En tur med offentlig transport kan virkelig blive en udfordring med sine mange duftindtryk af parfumer, mad, sved, bilos, prut og alt muligt andet. Folk skubber og rører ved os. Der er mange lyde fra folk, der snøfter, hoster, synger, snakker, roder i tasken. Bussen stopper og starter – og det rykker i kroppen. Jeg bliver helt udmattet, bare ved at tænke på det.

For mig er det virkelig udmattende at skulle shoppe – især i et indkøbscenter. Der er virkelig højt lydniveau, luften er tør og ikke særlig frisk. Jeg sveder måske lidt. Indkøbsvognen er tung at skubbe rundt mellem hylder og udstillingsborde. Hvis jeg ikke har en vogn – så gnaver poserne sig ind i mine hænder. Jeg får spist noget “forkert” mad enten fordi jeg er sulten – eller simpelthen for at bedøve mig selv med eksempelvis sukker / hvidt brød eller lignende. Så skal jeg måske prøve noget tøj. Asen og masen i det lille prøverum med spejle, der gør min røv dobbelt så stor som spejlet derhjemme. Af og på med tøj, der klistrer til min nu totalt svedige krop.
Jeg er helt færdig efter sådan en tur. Min sensitivitet bliver virkelig sat på prøve.

Følsom reaktion

Vi reagerer overraskende følsomt på ting, som vi ikke tidligere har reageret på. Jeg får fx en klump i halsen, når jeg ser en ambulance. Jeg kan næsten ikke rumme, når børn bliver skældt ud. Jeg tuder til stort set alle film – selv små historier på Facebook kan få tårerne frem. Og det er faktisk okay! Jeg har lært at acceptere, at sådan er jeg også. Det er en del af mig nu at være sensitiv. Det er ikke noget, der er kommet fra den ene dag til den anden. Det er kommet snigende – så i virkeligheden ved jeg ikke hvornår det skete. Men jeg kan huske tilbage, at det ikke altid har været sådan. Jeg har nok altid været lidt sensitiv – også som barn, – men det er i den grad blevet forstærket.

Gaven ved at være sensitiv

Vi har fået en gigantisk gave i at være blevet så sensitive. Pludselig opfatter vi andre folks følelser, nærmest før dem selv. Vi fornemmer meget fint, hvis folk siger en ting, men i virkeligheden mener noget andet. Som sensitiv er det nemt at være empatisk med andre. Du har nemt ved at sætte dig i andres sted og det bliver trygt at betro sig til dig.

Som sensitiv får du let adgang til hele glædes-spektret i dit følelsesliv. Du har store følelser og hvis du tillader dig selv at føle glæden og give slip, – vil du opdage hvor let glæden fylder dig liv. Du kan måske mærke boblerne af taknemmelighed og kærlighed indeni, når du mærker solens stråler i ansigtet, eller når træerne skyder om foråret.  Jeg selv bliver opløftet af samvær med mennesker. Jeg bliver fyldt med en kærlighed, som jeg MÅ af med, – så jeg rører typisk ved folk. Ikke på den der klamme måde – men sådan lige et klem om skulderen eller et lille tag i deres arm. Min kærlighed kan også komme ud ved at tage selfies med folk. Det er også såden en slags kærlighedserklæring for mig. Et tegn på at jeg lige skal åbne min kærlighedsventil lidt og dele med verden. Det er en mega styrke at kunne sprede glæde og kærlighed til verden på den måde. Både kærlighed og glæde er noget der smitter – så du er med til at forandre menneskers liv…måske kun for et øjeblik – men du gør det!

 

Stå ved dig selv!

Det er vigtigt at du anerkender den følsomhed, den sensitivitet – og lytter til den. At du står ved dine følelser og tillader dig selv at mærke både sorg og glæde. Sikke en rollemodel, du har fået chancen for at være – for dine børn og andre omkring dig.

Din forstærkede følsomhed vil gøre det nemmere for dig at styre uden om stress og udbrændthed, – hvis du vel og mærke lytter til de følelser, der dukker op. Så dyrk din sensitivitet. Gå på opdagelse og find dine styrker og dine trigger-punkter, – for vi er alle forskellige og vil opleve tingene på hver vores måde.

Nogle gange kan det være rart at blive set udefra og blive skubbet lidt i den rigtige retning. Jeg kan hurtigt spotte hvad, der er i spil hos dig. Book allerede nu din gratis samtale via linket her: http://gaiamaria.dk/gratis/