Sådan en lækker kartoffelvaffel er bare en rigtig god måde at få brugt sine rester af kogte kartofler. Du kan også bruge “kødet” fra bagte kartofler, hvis du har fået lavet for mange.

Vaflerne bliver sprøde på ydersiden og bløde inden i. De kan spises med alverdens fyld på til alle måltider. Selv mine børn spiser dem – og det er stort!

Ingredienser til kartoffelvaffel::

ca. 3 håndfulde kogte kartofler

1 stort eller 2 små æg

1/2 dl mel (fx majsmel)

Salt og peber – evt andre krydderier efter din smag.

 

Fremgangsmåde:

Tænd for vaffeljernet, så det bliver varmt. Læg en god klat kokosolie på midten – så begge flader bliver smurt ind i olien, når du lukker.

Mos kartoflerne groft med en gaffel og bland med de øvrige ingredienser.

Brug en ske til placere dejen i vaffeljernet. Skal måske fordeles lidt ud på pladen. Pas på ikke at komme helt ud til kanten, – for så smatter det ud over formen, når du lukker den i for at bage.

Bages i ca 5 minutter. Tjek forsigtigt om den har brug for mere. Den vil slippe rimelig fint, når den har fået nok. Men stivelsen i kartoflerne kan gøre at du lige må lirke lidt med en tynd paletkniv eller lign. HUSK ingen metal på vaffeljernet.

Lad ikke gå for længe inden du spiser vaflen, for så bliver den blød som almindelige vafler – og det er bare mere festligt, når den er lidt sprød og lun.

 

Spicy kikærter:

steg et glas / dåse kikærter på en pande med lidt soya sovs, paprika eller andre krydderier, som du kan lide. De må godt blive lidt stærke / krydrede som kontrast til kartoffelvaflerne. Ellers bliver det lidt “fladt” i smagen.

 

Servér vaflen med avocado, tomater og de spicy kikærter….eller noget helt andet. Det kan også være en rest af en gryderet, stegte grøntsager, stegte ris eller hvad du har.

Nyd den mens den er varm.